BE OM OFFERT >>

– Jag vill fortsätta min företagsutveckling!

Av Mia Ulin

– Jag vet många som kämpar med sitt företag men inte kommer någon vart! De hade också behövt gå på Affärskompetens Nu! Det säger Bea Gullmark, en av de deltagare i projektet vars företag finns i Uppsala.

Bea Gullmark äger och driver företaget 1:100 Interiör AB sedan 1999 och arbetar med inredning. Bea gick med i projektet i mars 2017 och som alla deltagande företagare började hon med att göra en analys tillsammans med sin affärsutvecklare.

– Analysen hjälpte mig att bli uppmärksam på mina grundstyrkor men också på de hinder som har gjort att vissa saker i mitt företag fungerat sämre. Jag blev även medveten om allt jag behövde lära mig mer om, t.ex bokföring och hela den ekonomiska biten. Även försäljning, marknadsföring och sociala medier. Mycket som jag trodde jag kunde redan, men insåg att jag behövde få större förståelse för även om jag kanske anlitar en konsult som utför det.

Att bli mer fokuserad och sätta mål, att styra företaget i rätt riktning och att leda sig själv är andra lärdomar från projektet, berättar Bea.

– Jag som har kämpat i så många år med min Mac-dator, det har tagit hur mycket tid som helst. Så gick jag en kurs som hette ”Mer nytta och glädje av din Mac” och helt plötsligt lossnade det!

Bea menar att en av fördelarna med Affärskompetens Nu är att allt är samlat under ett tak och att hennes affärsutvecklare väglett vilka utbildningar hon ska gå för att komma vidare.

– Visst har jag utbildat mig tidigare också, men då fokuserade jag mest på vad jag tyckte var kul. Affärsutvecklaren hjälper mig förstå vad jag verkligen behöver istället för bara vad jag vill.

Bea tycker projektet har hjälpt henne växa som företagare och som person. Hon har kontinuerlig kontakt med sin affärsutvecklare som tänker utifrån andra perspektiv och ger viktig feedback.

– Jag vill fortsätta träffa min affärsutvecklare och gå på utbildningar för att fortsätta min företagsutveckling! Det är inte bara i Norduppland som den här verksamheten behövs. Jag vet många företagare i Uppsala som också kämpar med sitt företag men inte kommer någon vart. De hade också behövt gå på Affärskompetens Nu!

Just nu tar Bea det lite lugnt med företaget för att arbeta fram en stabil plattform och strategier för hur hon ska jobba. Under tiden arbetar hon tillfälligt som anställd.

– Jag kommer alltid att vara egenföretagare, och om två till tre år har jag byggt upp en riktigt långsiktig, lönsam och hållbar verksamhet, avslutar Bea.